ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΟΛΗΣ
Ο σκοπός του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας είναι η εκπαίδευση των φοιτητών στις Επιστήμες της Διατροφής και τη Διαιτολογία, με έμφαση στη χρήση σύγχρονων μεθόδων, πρακτικών και τεχνολογιών. Το Τμήμα επιδιώκει τόσο τη θεωρητική όσο και την πρακτική κατάρτιση των φοιτητών, με βασικούς άξονες:
- Την ανάπτυξη ενός ισχυρού θεωρητικού υπόβαθρου και υψηλού επιπέδου εργαστηριακή και πρακτική εκπαίδευση με σύγχρονες τεχνολογίες.
- Την καλλιέργεια δεξιοτήτων που θα κάνουν τους φοιτητές ανταγωνιστικούς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
- Τη διεξαγωγή έρευνας στους τομείς της Διατροφής και της Διαιτολογίας.
- Τη συνεργασία με άλλα πανεπιστήμια και φορείς του κλάδου.
Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στοχεύει στην εκπαίδευση των φοιτητών σε θέματα όπως:
- Η επίδραση της διατροφής στην υγεία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού.
- Η σύσταση, τεχνολογία, επεξεργασία, διακίνηση και νομοθεσία των τροφίμων.
- Ο σχεδιασμός και η παρασκευή διαιτολογίων για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις.
Οι απόφοιτοι του Τμήματος διαθέτουν επαγγελματικά δικαιώματα και μπορούν να εργαστούν σε διάφορους χώρους, όπως διαιτολογικά γραφεία, νοσοκομεία, αθλητικά κέντρα, βιομηχανίες τροφίμων, εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και ερευνητικά κέντρα, σε θέματα όπως:
- Σχεδιασμός διαιτολογίων και επίβλεψη της εφαρμογής τους.
- Μελέτη της θρεπτικής αξίας των τροφίμων.
- Δημιουργία διατροφικής ετικέτας.
- Συμμετοχή στον σχεδιασμό προδιαγραφών για νέα προϊόντα.
- Επίβλεψη της μαζικής παραγωγής γευμάτων.
- Πεδίο
- Πόλη
Θεσσαλονίκη
- Βάσεις 2024
14210
- Βάσεις ΕΠΑΛ 2024
18250