Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΔΙΠΑΕ

Πόλη:

Θεσσαλονίκη

Πεδίο:

Μόρια:

12760

Μόρια ΕΠΑΛ:

13390

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΟΛΗΣ

Η Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων είναι ένας διεπιστημονικός τομέας που συνδυάζει βασικές γνώσεις από διάφορους επιστημονικούς κλάδους, όπως η Χημεία, η Φυσική, τα Μαθηματικά, η Βιολογία και η Μικροβιολογία. Αυτές οι γνώσεις αποτελούν το θεμέλιο πάνω στο οποίο ο Επιστήμονας και Τεχνολόγος Τροφίμων αποκτά εξειδικευμένες δεξιότητες στους τομείς της επιστήμης και της μηχανικής τροφίμων, καθώς και στην επεξεργασία και βιομηχανική εφαρμογή ειδικών κατηγοριών τροφίμων.

Δομή του Προγράμματος Σπουδών:

  1. Μαθήματα Γενικού Υποβάθρου: Αυτά τα μαθήματα βασίζονται στις γνώσεις που αποκτήθηκαν στο λύκειο και περιλαμβάνουν Μαθηματικά, Χημεία, Φυσική, Βιολογία και Μικροβιολογία. Στόχος είναι η εμβάθυνση στις βασικές επιστήμες που αποτελούν τη βάση για τις ειδικότητες της Επιστήμης Τροφίμων.

  2. Μαθήματα Ειδικού Υποβάθρου και Ειδίκευσης: Αυτά είναι τα μαθήματα που διαμορφώνουν την ειδικότητα του Επιστήμονα και Τεχνολόγου Τροφίμων. Καλύπτουν θέματα όπως η επιστήμη και η μηχανική των τροφίμων, η επεξεργασία ειδικών κατηγοριών τροφίμων και η βιομηχανική εφαρμογή τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθημάτων ανήκει σε αυτή την κατηγορία, καθιστώντας τα τον κορμό του προγράμματος σπουδών.

  3. Μαθήματα Γενικών Γνώσεων: Αυτά τα μαθήματα ενισχύουν τις επιστημονικές γνώσεις των φοιτητών σε τομείς που σχετίζονται με την ειδικότητα τους, χωρίς όμως να αποτελούν το κεντρικό αντικείμενο σπουδών.

  4. Μαθήματα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων: Αυτά τα μαθήματα βοηθούν τους φοιτητές να αναπτύξουν απαραίτητες δεξιότητες όπως η σύνταξη τεχνικών εκθέσεων, η εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών και άλλες δεξιότητες που είναι σημαντικές για την ολοκλήρωση των σπουδών και τη μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία.

Επιστημονικές Περιοχές:

  • Χημεία και Βιολογία: Η κατανόηση των βιοχημικών και βιολογικών διεργασιών είναι κρίσιμη για την ανάλυση και την επεξεργασία των τροφίμων.
  • Μαθηματικά και Ανάλυση: Χρησιμοποιούνται για τον σχεδιασμό και την ανάλυση διεργασιών παραγωγής και την ποσοτική ανάλυση των αποτελεσμάτων.
  • Μηχανική: Η γνώση της μηχανικής είναι απαραίτητη για τη διαχείριση της παραγωγής και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών επεξεργασίας τροφίμων.
  • Διοίκηση, Οικονομία, Νομοθεσία και Ανθρωπιστικές Σπουδές (ΔΟΝΑ): Αυτή η περιοχή καλύπτει τις ανάγκες για διοίκηση, οικονομική διαχείριση και κατανόηση της νομοθεσίας που σχετίζεται με τη βιομηχανία τροφίμων.

Website Σχολής

Δεύτερο, Τρίτο
Θεσσαλονίκη
12760
13390
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
0 Σχολια
Αρχαιότερο
Νεότερο Οι περισσότεροι ψηφισμένοι
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Μοιράσου το:

Περισσότερα Άρθρα

πρακτική παμακ 2025 εαρινό εξάμηνο

Πρακτική ΠΑΜΑΚ: Εαρινό Εξάμηνο 2025

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει μια σημαντική ευκαιρία για τους φοιτητές! Ξεκινά νέος κύκλος πρακτικής άσκησης για το καλοκαίρι του 2025, που

υποτροφίες για μεταπτυχιακά συν ένωσις

100+ Υποτροφίες για Μεταπτυχιακά: ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ανακοίνωσε την προκήρυξη του εκτεταμένου προγράμματος υποτροφιών “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ” για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί συνέχεια

Στείλε μας μηνυμα

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
0 Σχολια
Αρχαιότερο
Νεότερο Οι περισσότεροι ψηφισμένοι
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια