ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΟΛΗΣ
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ως θεμελιώδη σκοπό την προαγωγή της γνώσης στις επιστήμες της εκπαίδευσης μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας, εστιάζοντας στην προετοιμασία των μελλοντικών εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η αποστολή του Τμήματος περιλαμβάνει:
Παροχή υψηλού επιπέδου επιστημονικής εκπαίδευσης στην Παιδαγωγική Επιστήμη: Στόχος είναι να εξοπλιστούν οι φοιτητές με τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την επιτυχή άσκηση του εκπαιδευτικού τους έργου.
Κατάρτιση στη μεθοδολογία και αξιολόγηση: Οι φοιτητές μαθαίνουν να εφαρμόζουν επιστημονικές μεθόδους έρευνας και αξιολόγησης, εφοδιάζοντάς τους με τα εργαλεία που απαιτούνται για την κριτική ανάλυση και βελτίωση της εκπαιδευτικής πρακτικής.
Προώθηση της Παιδαγωγικής Επιστήμης μέσω έρευνας: Το Τμήμα ενθαρρύνει την ανάπτυξη καινοτόμου θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας που συμβάλλει στη βελτίωση της εκπαιδευτικής πράξης και της επιστημονικής γνώσης.
Σύνδεση εκπαιδευτικής θεωρίας με διδακτική πρακτική: Οι φοιτητές ενθαρρύνονται να εφαρμόζουν τη θεωρητική γνώση στη διδακτική πράξη, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ θεωρίας και πρακτικής.
Ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεθνών συνεργειών: Το Τμήμα επιδιώκει συνεργασίες με φορείς της κοινωνίας και ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και τον διεθνή προσανατολισμό του.
Το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του Τμήματος χαρακτηρίζεται από διεπιστημονική οργάνωση, συνδυάζοντας νέες αντιλήψεις για την παιδαγωγική, που την τοποθετούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών διαστάσεων. Το διδακτικό προσωπικό καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων, προσφέροντας μια ποικιλία μαθημάτων που περιλαμβάνουν υποχρεωτικά μαθήματα, μαθήματα επιλογής, πρακτικές ασκήσεις και σεμινάρια.
- Πεδίο
- Πόλη
- Βάσεις 2024
- Βάσεις ΕΠΑΛ 2024
Επαγγέλματα από Παιδαγωγικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο ΕΚΠΑ
Ενδεικτικά μερικά επαγγέλματα που μπορείς να κάνεις με ένα πτυχίο Παιδαγωγικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το ΕΚΠΑ: