ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΟΛΗΣ
Το τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών (ΠΑΔΑ) περιλαμβάνει θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα κατανεμημένα σε οκτώ (8) εξάμηνα. Περιλαμβάνει επίσης την εκπόνηση Πτυχιακής Εργασίας και εποπτευόμενη Πρακτική Άσκηση σε εργασιακούς χώρους που σχετίζονται με την αμπελοοινική παραγωγή και τα ποτά (όπως οινοβιομηχανίες, αμπελώνες, οξοποιίες, ζυθοποιίες, ποτοποιίες, αγροτικούς συνεταιρισμούς, εργαστήρια αναλύσεων, ερευνητικά κέντρα, εργαστήρια ΑΕΙ, και δημόσιους φορείς). Οι απόφοιτοι αποκτούν 4ετές πτυχίο με 240 Πιστωτικές Μονάδες (ECTS), το οποίο αντιστοιχεί στο Επίπεδο 6 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.
Το πρόγραμμα εστιάζει στην εφαρμογή των βιολογικών και φυσικών επιστημών στους εξής τομείς: παραγωγή και επεξεργασία σταφυλιών και άλλων γεωργικών πρώτων υλών που μπορούν να υποστούν ζύμωση ή άλλη κατεργασία για την παραγωγή οίνων και ποτών. Επεξεργασία και αξιοποίηση γεωργικών προϊόντων, υδάτων και υποπροϊόντων γεωργικών βιομηχανιών για την παραγωγή πρώτων υλών για την παραγωγή ποτών. Επιπλέον, το πρόγραμμα δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε σχετικά θέματα, όπως η ανάπτυξη νέων προϊόντων και η προστασία του περιβάλλοντος.
- Πεδίο
- Πόλη
- Βάσεις 2024
- Βάσεις ΕΠΑΛ 2024