ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΟΛΗΣ
Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) έχει ως στόχο την ανάπτυξη ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων, με έμφαση στην επίδραση της κατανάλωσής τους στη δημόσια υγεία και την αλληλεπίδραση κοινωνικών, οικονομικών, πολιτιστικών και ψυχολογικών παραγόντων. Μέσω του ακαδημαϊκού προγράμματος, το ΤΕΤΔ προετοιμάζει τους φοιτητές να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις σε τομείς όπως η μικροβιολογία, η χημεία, η τεχνολογία τροφίμων, η υγεία και οι επιχειρήσεις.
Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος, διάρκειας πέντε ετών, επικεντρώνεται σε δύο βασικούς τομείς:
- Τεχνολογία τροφίμων: Περιλαμβάνει την παραγωγή, επεξεργασία, συντήρηση, ποιοτικό έλεγχο και ασφάλεια τροφίμων.
- Διατροφή και ανθρώπινη υγεία: Αφορά την ανάπτυξη βιολειτουργικών τροφίμων και την επίδραση της διατροφής στην υγεία.
Το πρόγραμμα προάγει τη διεπιστημονικότητα, δίνοντας έμφαση σε πεδία όπως:
- Χημεία και βιοχημεία τροφίμων.
- Μικροβιολογία και υγιεινή τροφίμων.
- Διατροφή και μεταβολισμός του ανθρώπου.
- Βιοτεχνολογία και μοριακή βιολογία.
- Ανάλυση και έλεγχος ποιότητας τροφίμων.
- Διατροφική πολιτική και λειτουργικά τρόφιμα.
Επιπλέον, παρέχει βασικές γνώσεις γεωπονικής, δίνοντας στους φοιτητές μια ολιστική προσέγγιση της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων και της διατροφής, επιτρέποντάς τους να είναι ανταγωνιστικοί και να απορροφώνται επαγγελματικά σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων και διατροφής, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.
- Πεδίο
- Πόλη
- Βάσεις 2024
- Βάσεις ΕΠΑΛ 2024