ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΟΛΗΣ
Οι σπουδές στην Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφής (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) στοχεύουν στην εμβάθυνση εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων, προετοιμάζοντας τους φοιτητές για την επαγγελματική τους απορρόφηση σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων και διατροφής. Το πρόγραμμα προσφέρει συνδυασμό θεωρητικής και εφαρμοσμένης κατάρτισης, ενσωματώνοντας τεχνολογικές επιστήμες, όπως η τεχνολογία υλικών, η διατροφογενετική, η χρήση εργαστηριακών οργάνων και η βιοτεχνολογία. Μέσα από αυτήν την πολυδιάστατη προσέγγιση, οι φοιτητές αποκτούν σφαιρική γνώση για τα τρόφιμα και τα διεθνή πρότυπα διατροφής.
Γνωστικά αντικείμενα / θεματικές:
- Χημεία τροφίμων και διατροφή
- Μελέτη και αξιοποίηση φυσικών προϊόντων
- Ασφάλεια και πολιτική τροφίμου
- Μάρκετινγκ, αντίληψη και συμπεριφορά καταναλωτών
- Διατροφή, ευζωία και δημόσια υγεία
Οι φοιτητές ετοιμάζονται να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της βιομηχανίας και της αγοράς, συνδυάζοντας επιστημονική γνώση με πρακτικές δεξιότητες για την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την ευζωία των καταναλωτών.
- Πεδίο
- Πόλη
- Βάσεις 2024
- Βάσεις ΕΠΑΛ 2024