ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΟΛΗΣ
Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου έχει ως αποστολή την εκπαίδευση και προετοιμασία νέων επιστημόνων με την απαραίτητη γνώση στις θετικές, τεχνολογικές και οικονομικές επιστήμες, με στόχο τη στελέχωση βιομηχανιών τροφίμων, ερευνητικών εργαστηρίων, και άλλων φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Το τμήμα επικεντρώνεται στην ορθολογική προσέγγιση θεμάτων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων, καθώς και με τη διατροφή του ανθρώπου.
Παράλληλα, το Τμήμα προάγει τη γνώση στους τομείς της Επιστήμης των Τροφίμων και της Διατροφής του Ανθρώπου μέσω ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων που διεξάγονται σε συνεργασία με άλλα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, καθώς και με τμήματα έρευνας και ανάπτυξης μικρών και μεγάλων βιομηχανιών τροφίμων.
Οι βασικοί στόχοι του Τμήματος περιλαμβάνουν:
Ολοκληρωμένη Εκπαίδευση: Παροχή των απαραίτητων γνώσεων για την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με την τεχνολογία και την επιστήμη των τροφίμων, προετοιμάζοντας τους φοιτητές για καριέρες σε βιομηχανίες τροφίμων, ερευνητικά και μικροβιολογικά εργαστήρια, εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου, εταιρείες προμήθειας πρώτων υλών, ελεγκτικές και ρυθμιστικές αρχές, και συμβουλευτικές εταιρείες για συστήματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων και ποτών.
Ανάπτυξη της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων: Προώθηση της έρευνας στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας των τροφίμων, καθώς και εκπαίδευση νέων ερευνητών.
Συνεργασία με τη Βιομηχανία: Παροχή επιστημονικών γνώσεων και συνεχής συνεργασία με τη βιομηχανία τροφίμων, ενισχύοντας τη σύνδεση μεταξύ του πανεπιστημίου και της επιχειρηματικής κοινότητας.
- Πεδίο
- Πόλη
- Βάσεις 2024
- Βάσεις ΕΠΑΛ 2024