ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΟΛΗΣ
Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΠΑΔΑ έχει ως σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών με στόχο την εκπαίδευση επιστημόνων εξειδικευμένων στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων. Οι απόφοιτοι του Τμήματος αποκτούν γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που σχετίζονται με κρίσιμους τομείς, όπως:
- Μικροβιολογία Τροφίμων: Μελέτη των μικροοργανισμών που επηρεάζουν τα τρόφιμα, με στόχο την ασφάλεια και την ποιότητά τους.
- Χημεία και Ανάλυση Τροφίμων: Κατανόηση των χημικών διεργασιών και μεθόδων ανάλυσης των τροφίμων.
- Επεξεργασία, Συντήρηση και Συσκευασία Τροφίμων: Εφαρμογή τεχνικών για τη διατήρηση της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων.
- Διασφάλιση Ποιότητας: Ανάπτυξη μεθόδων για την εγγύηση της ασφάλειας και της σταθερής ποιότητας των προϊόντων τροφίμων.
- Τεχνολογία Φυτικών και Ζωικών Προϊόντων: Εξειδίκευση στη μεταποίηση και τεχνολογία των φυτικών και ζωικών προϊόντων.
Το πρόγραμμα σπουδών συνδυάζει θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική εφαρμογή, με την υιοθέτηση σύγχρονων και καινοτόμων διεθνών πρακτικών. Παράλληλα, προσαρμόζεται τόσο στις διεθνείς όσο και στις ελληνικές ανάγκες και πραγματικότητες, ενσωματώνοντας διεθνή τεχνογνωσία και βασιζόμενο στα μαθησιακά αποτελέσματα.
- Πεδίο
Δεύτερο, Τρίτο
- Πόλη
Αθήνα
- Βάσεις 2024
13850
- Βάσεις ΕΠΑΛ 2024
12060