ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΟΛΗΣ
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στο Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), οι φοιτητές/τριες θα διαθέτουν ένα σύνολο γνώσεων και δεξιοτήτων που καλύπτουν ευρύ φάσμα της επιστήμης της διατροφής και της διαιτολογίας. Συγκεκριμένα, θα είναι σε θέση να:
- Χημικό και βιοχημικό υπόβαθρο: Κατανοούν τις χημικές και βιοχημικές βάσεις της επιστήμης τους.
- Βιολογικές λειτουργίες: Αξιολογούν και υπολογίζουν τις διατροφικές ανάγκες σε κάθε στάδιο της ζωής, κατανοώντας τις κύριες βιολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος.
- Διατροφικές συνήθειες: Κατανοούν το επιστημονικό υπόβαθρο της υιοθέτησης και τροποποίησης των διατροφικών συνηθειών.
- Ψυχολογία και διατροφή: Αναγνωρίζουν την ψυχολογική βάση των παραγόντων που επηρεάζουν τις διατροφικές συμπεριφορές.
- Ιστορική και κοινωνιολογική εξέλιξη: Κατανοούν την ιστορική, ανθρωπολογική και κοινωνιολογική εξέλιξη των διατροφικών συνηθειών.
- Μεταβολισμός τροφίμων: Γνωρίζουν τις βιολογικές λειτουργίες και τον μεταβολισμό των βασικών συστατικών των τροφίμων.
- Μικροβιολογία τροφίμων: Κατανοούν τα μικροβιολογικά χαρακτηριστικά των τροφίμων και τις πιθανές τοξικές επιδράσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό.
- Αξιολόγηση διατροφικής κατάστασης: Μπορούν να επεξεργάζονται διαιτητικά ιστορικά και να αξιολογούν τη διατροφική κατάσταση υγιών και ασθενών ατόμων.
- Κλινική διατροφή: Ερμηνεύουν κλινικά, βιοχημικά και φαρμακολογικά δεδομένα για την παροχή κατάλληλης διαιτητικής αγωγής.
- Φυσιοπαθολογία διατροφικών διαταραχών: Γνωρίζουν τις φυσιοπαθολογικές πτυχές των διαταραχών που σχετίζονται με τη διατροφή.
- Φαρμακολογία τροφών: Κατανοούν τη φαρμακολογία των τροφών και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ φαρμάκων και διατροφής.
- Διατροφή σε παθολογικές καταστάσεις: Σχεδιάζουν και εφαρμόζουν δίαιτες για ασθενείς σε κάθε στάδιο της ζωής.
- Διαχείριση διαιτολογικού τμήματος: Γνωρίζουν την οργάνωση και διοίκηση ενός διαιτολογικού τμήματος σε μονάδες υγείας.
- Επιδημιολογικές μελέτες: Συμμετέχουν στην ανάλυση, σχεδιασμό και αξιολόγηση επιδημιολογικών μελετών και προγραμμάτων παρέμβασης.
- Εκπαίδευση και κατάρτιση: Γνωρίζουν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον τομέα της διατροφής.
- Διατροφή αθλητών: Αναλύουν και αξιολογούν τις διατροφικές ανάγκες αθλητών, παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη.
Με αυτές τις γνώσεις, οι απόφοιτοι είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας σε διάφορους τομείς της διαιτολογίας και διατροφολογίας.
- Πεδίο
Τρίτο
- Πόλη
Τρίκαλα
- Βάσεις 2024
12805
- Βάσεις ΕΠΑΛ 2024
17185