Αν θέλεις να αποκτήσεις σύγχρονες δεξιότητες απαραίτητες για το επαγγελματικό σου μέλλον, δεν μπορείς να βασίζεσαι στην τυπική εκπαίδευση. Η δομή του συστήματος δεν του επιτρέπει να εξελίσσεται γρήγορα και να προσαρμόζεται στις αλλαγές. Γι’ αυτό, οι παρακάτω πλατφόρμες είναι εδώ για να σε βοηθήσουν να αναπτύξεις τις δεξιότητες που σε ενδιαφέρουν πραγματικά.
1) Collegelink
Έχω παρακολουθήσει το digital marketing σεμινάριο του CollegeLink, και οι εντυπώσεις μου ήταν οι καλύτερες. Ευρεία κάλυψη αυτού του τεράστιου τομέα, 70 ώρες παρακολούθησης, εξαιρετικό για να ξεκινήσεις την καριέρα σου στον κλάδο. Προσφέρει αρκετές επιλογές, από web development και ar έως public speaking και sales. Κάθε ενότητα έχει δικά της quiz και προαιρετικές εργασίες για εξάσκηση στο αντικείμενο, τις οποίες αν ολοκληρώσεις το collegelink θα δείξει το προφίλ σου σε recruiters με τους οποίους συνεργάζεται, εφόσον το επιθυμείς και συ.
2) Udemy
Οτιδήποτε μπορεί να σκεφτείς, θα το βρεις στο Udemy. Τεράστια ποικιλία, συχνές προσφορές που δεν μπορείς να αρνηθείς. Στο Udemy παρακολούθησα ένα course στο copywriting, 7 ώρες που πέρασαν ευχάριστα και μου έμαθαν αρκετά. Κάθε βίντεο ερχόταν με έξτρα υλικό, σημειώσεις της ενότητας και ασκήσεις εξάσκησης, πολύ σημαντικά για να απορροφήσεις τις γνώσεις σε βάθος. ΠΡΟΣΟΧΗ! Πριν επιλέξεις ένα course, διάβασε τις αξιολογήσεις, καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές για το κάθε αντικείμενο, οπότε γιατί να μην επιλέξεις την καλύτερη ;
3) Coursera
Έχεις σκεφτεί ποτέ πως θα ήταν να σου έκανε μάθημα η Google ή η Meta; Εδώ μπορείς να το μάθεις, καθώς το Coursera προσφέρει σεμινάρια αλλά και πτυχία από κορυφαίες εταιρείες και πανεπιστήμια του κόσμου. Οι τιμές και οι έξτρα παροχές διαφέρουν ανάλογα με το είδος του προγράμματος που θα επιλέξεις. Δεν έχω δοκιμάσει την πλατφόρμα ακόμα, σίγουρα όμως αξίζει να την αναφέρουμε.
4) Youtube
Είμαι σίγουρος ότι δεν το περίμενες. Μακράν η πιο υποτιμημένη πλατφόρμα στη λίστα. Τις γνώσεις που προσφέρουν οι παραπάνω πλατφόρμες μπορείς να τις βρεις εδώ, δωρεάν. Όχι πάντα με την ίδια αξιοπιστία, αλλά οι γνώσεις που προσφέρει είναι υπέρ αρκετές για να ξεκινήσεις. Το βασικό μειονέκτημα είναι ότι δεν βρίσκεις πάντα τη δομή που υπάρχει σε ένα σεμινάριο επί πληρωμή. Αλλά αν ψαχτείς αρκετά και έχεις πειθαρχία θα μάθεις περισσότερα από κάποιον που πλήρωσε ένα course για να πάρει μόνο το χαρτί.
Ελπίζω αυτό το άρθρο να σου έδωσε το ερέθισμα να ξεκινήσεις και συ να αναπτύσσεις τα skills σου. Όταν έκανα τα σεμινάρια που ανέφερα παραπάνω, ένιωθα πραγματικά ότι βελτιώνομαι πάνω σε αυτό που μου αρέσει. Δύσκολα το βρίσκεις αλλιώς αυτό το συναίσθημα. Τώρα προσπαθώ να εφαρμόσω αυτά που έμαθα και να γίνω καλύτερος. Κάνε και συ το ίδιο και δε θα το μετανιώσεις.
Έχεις δοκιμάσει αυτές τις πλατφόρμες; Αν ναι, πες μας στα σχόλια για την εμπειρία σου.